Nyt trillataan!

Olin viime kesänä ystäväni mökillä, jossa sain nauttia taitavan kokin antimista. On mukavaa, kun joku muu tekee välillä ruuan – voi kohdata yllätyksiä, tässä tapauksessa jopa elämyksiä. Vartaassa oli tuttuja aineksia: tulella maistuvan pinnan saanutta broileria, sipulia ja paprikaa. Sitten haarukkaani osui jotain pehmeää ja ruskeaa. Mitä ihmettä, suussani maistuu makean ja mausteisen suloinen yhdistelmä!

Se oli banaania, jota en osannut mitenkään kaivata, mutta sitä maistettuani, olin löytänyt uuden upean yhdistelmän. Maut täydensivät toisiaan, mutta toimivat hyvin myös sellaisenaan.

”Ei tartte auttaa, kyllä minä pärjään, ehdin, joustan ja revin…”

Yksinyrittäjä-sanassa on hieman surullinen kaiku. Yksin yrittäminen tarkoittaa usein sitä, että vastaat todellakin kaikesta yksin. Se on koukuttavan palkitsevaa ja vapaata, mutta toisinaan myös raskasta – ja yksinäistäkin. Mutta meissä suomalaisissa elää vahvasti ajatus sitkeydestä, sisusta ja ”ei tartte auttaa, kyllä minä pärjään, ehdin, joustan ja revin vaikka omasta selkänahastani” -periaatteesta. Joku viisas sanoi radiossa, että kun joku vetoaa periaatteeseen, siinä kohtaa hän lopettaa ajattelun.

Meni yli kymmenen vuotta yksin yrittäessä. Näin jälkeenpäin en voi sanoa siitä pahaa sanaa, olen ollut tyytyväinen. Olen ylpeä siitä, että pärjäsin ja loin itselleni työpaikan yrittäjänä. Ei ollut esimiestä tai alaista, joita syyttää – oli vain peili, pomona sisäinen yrittäjyys ja ikuisen oppijan mieli. Toimittajan työssä tapaa paljon ihmisiä, mikä ruokkii sosiaalista puoltani ja kirjoittamiseen puolestaan tarvitaan omaa rauhaa. Oikein suunmukainen varras, jonka nauttii mielellään. Mutta voisiko jotain vielä lisätä?

”Syntyy sitä banaania, jota synergiaksikin kutsutaan.”

Kun kolme yksinyrittäjää lyödään yhteisestä halusta samaan vartaaseen ja trillataan luovuudella, tekemisen ilolla, kovalla osaamisella ja samanlaisilla toimintatavoilla, syntyy enemmän kuin aineksien summa. Syntyy sitä banaania, jota synergiaksikin kutsutaan – syntyy Trilli!

Yhteistyömme innostaa meitä kaikkia tekijöitä ja hyödyttää ennen kaikkea asiakkaitamme, joille voimme tarjota paljon enemmän kuin yksinämme toimiessa. Tervetuloa tutustumaan meihin ja palveluihimme viestinnän ja markkinoinnin maailmassa!

Trillimestarinne Jenni

Jenni Manninen

Tekstisisällöistä vastaava trillimestari

Kirjoittajan intohimona ovat viestintään liittyvät ilmiöt ja erityisesti teksti. Jennin blogi tarjoaa lukijalle vinkkejä ja ajatuksia liittyen alaan, mutta tarkkana saa olla, sillä tarinoinnin lomassa saatetaan päätyä toisinaan myös grillaamaan banaaneja.

040 045 8435
jenni.manninen@trilli.fi