Tarina

Niinpä heräsi idea

Trilliläiset eivät löytäneet toisiaan sattumalta. Olemme tehneet yhteistyötä erilaisissa projekteissa jo vuosia, viilanneet yhteistä tekemistä kokemuksen kautta. Olemme nähneet, miten toimimme, kun kaikki sujuu, mutta olemme olleet myös hankalampien tilanteiden edessä. Henkilökemioilla on valtava merkitys jokaisessa tiimissä ja etenkin luovuuden lähteillä toimiessa.

Triomme yhteistyö tiivistyi vuoden 2017 lopussa, kun kannoimme tietokoneemme, aloe veramme, “terapiatuolin” ja muun tärkeän rekvisiitan samaan osoitteeseen Hämeenlinnan keskustaan, Palokunnankatu 26:een. Kevään mittaan eteen tuli tilanteita, joissa meitä kaikkia tarvittiin. Kun yhden asiakas tarvitsi jotain muuta palvelua, se löytyi hyvinkin läheltä. Saimme yhteisiä projekteja, joiden tekeminen toi kaikkien työhön jotain uutta ja toi asiakkaille lisäarvoa.

Niinpä heräsi idea, ja trion WhatsApp-ryhmä kävi ajoittain erityisen kuumana. Yrityksen perustaminenhan on ihan helppoa ja nopeaa, eikö vain?

Miten olisi yhteinen yritys?

”Mulla tuli ajatus viikonloppuna. Pistäkääpä mietintään.”
(WhatsApp-ryhmämme 5.3.18)

”Kyllä siinä ideaa olis. Meitsi on messissä. Pidetään lounaspaltsu tällä viikolla.” (6.3.18)

”Mulla on jo nimiehdotus ja esittelytekstiä. En ehkä malta odottaa paltsuun asti.” (10.3.18)

Yrityksen nimen keksiminen on jonkinlainen tunteen, oivalluksen ja järjen cocktail. Tätä sekoitusta on kuitenkin maistelemassa kolme viestinnän ja markkinoinnin ammattilaista, joten päätöksenteko ei välttämättä ole ihan yksinkertaista. Luonnollisesti nimen keksiminen päätyi tekstinikkarimme Jennin tehtäväksi. Trilli-nimeen inspiroi oma musiikkiharrastus, Hämeenlinnassa syntynyt Sibelius sekä symboliikka, joka kuvastaa saumatonta ja tuiki nopeaa yhteistyötä kahden nuotin välillä. Trilli on myös hauska sana, joka herättää kysymyksiä.

Ja mitä ihmettä, ensimmäinen nimi-idea meni kaikille läpi kertaheitolla. Tästähän päästään nopeasti eteenpäin, kohta meillä on uusi yhteinen yritys!

Tykkään erityisesti anti-konsulttimeiningistä.” (13.3.2018)

Trilli kehittyi jokaisen omien töiden ja yhteisten projektien ohessa, kiireisinä aikoina se muhi kaikkien mielissä. Jossain vaiheessa tehtiin muutakin, kuten harrastettiin porraskävelyä viidenteen kerrokseen. Ainakin kokeiltiin.

”Pientä hengästymistä lukuun ottamatta, nousu viidenteen kerrokseen ei tunnu erityisen raskaalta.” (16.3.18)

Edessä oli yrityksen graafisen ilmeen suunnittelu. Kaksi graafikkoa ja yksi wannabe tekemässä itselleen ilmettä. Kun suutari alkaa tehdä itselleen kenkiä, ei riitä, että ne istuvat vähän sinne päin, vaan lestin on oltava täydellinen.

”Inspistä Trillin väriin Ylen jutusta. Sibeliuksen mieliväri oli vaaleanvihreä, mieluiten hieman kellertävä kuin sinertävä. ’Se on jossain d:n ja es:n välillä’, säveltäjä selitti sihteerilleen.” (14.3.18)

”Ensimmäisen illan aikaansaannokset nähtäväksi. Ei mitään valmista, mutta lähdin pyörittelemään näitä.” (17.3.18)

Vastoinkäymisiäkin koettiin, ei löydy sopivaa fonttia, mielipiteitä riittää, väännetään ja käännetään. Myös työhyvinvointipäivän idea hieman kärsi kiireisten trilliläisten keväässä.

”Mun koneelta löytyi tällaset scriptit. Mut mua ei oikein sykähdytä mikään.” (19.3.18)

”Logo pattitilanteessa. Piia tahtoo kaunon ja Jenni pölkyn. Katotaan sitä uusiksi.” (5.6.18)

”Tyhy taitaa nyt sit kuihtua. Pidetään se Juliuksessa.” (10.4.18)

Kesän aikana nytkähdettiin iso askel eteenpäin, logo oli valmis! Löytyi myös uutta osaamista.

”Katsotaanko Trilliä myös ja tehdään lopullinen päätös logosta?” (13.6.18)

”Trillissä on monenlaista talenttia, yksi juo kaljaa ja toinen juoksee maratonia.” (16.6.18)

Syksy tuo vastaukset?

Syksy alkoi dramaattisesti, sillä hellekesä vei yhden aloe veran toimistolta. Sinnikkäimmät selvisivät ja Riikka pääsi jatkamaan kasvien hellää hoitoa.

Trillin seuraava vaihe oli verkkosivujen suunnittelu ja sisällön toteuttaminen. Videotuotannosta vastaavalla Riikalla oli jo keväällä aihio videosta, jossa räiskähtelevät vesivärit. Kiirettä kuitenkin pitelee muissa töissä. Myös luonto näyttää trilliläisille parastaan.

”Oliko meillä sovittuna tälle viikolle Trilli-palaveri? Vai ens viikon alkuun?” (20.8.18)

”Kuules täs ihminen juoksee koko aamun… kohta keikka. Mitäs sul on?” (16.9.18)

”Nähtiin eilen mäyrä lyllertämässä tien yli. En oo ikinä ennen nähnyt.” (30.9.18)

Visuaalinen ilme kehittyy Piian ja Riikan mielissä, tekstit syntyvät, kuvamaailma rakentuu, värit asettuvat, lehdet putoavat puusta… Myös toimintaidea kirkastuu, ja sekä Piian että Jennin opiskelut tuovat ideointiin tuoreita ideoita ja osaamista. Hoidetaan juoksevia asioita, sataa ensilumi.

Loppurutistuksen kautta voittoon

Ensimmäinen hallinnollinen velvollisuus: pidetään hallituksen kokous, jotta saadaan pankkitili perustettua. Trillistä tulisi pian valmis niin ulkoisesti kuin sisäisestikin!

Loppuvuoden aikana käymme esittäytymässä yhteistyökumppaneillemme Trillinä. Olemme saaneet myös uuden tärkeän asiakkuuden – yhdessä! Se tuntuu erityisen hyvältä. Verkostoidumme minkä kerkeämme. Hallinnolliset koukerot tuottavat tuskaa. PRH eli Patentti- ja rekisterihallitus ei tunne armoa, kun kyseessä on järjestelmälle uusi termi. Tekstin pitää olla suomea tai ruotsia, mutta design kyllä kävisi. Lopulta taivumme.

”Vaihdoin digital signagen näyttöviestintään ja laitoin liitteet menemään.” (4.12.18)

Ja lopulta, vielä muutaman odottamattoman kiemuran jälkeen: Trilli Oy rekisteröidään kaupparekisteriin 17.12.2018.

Lue myös blogi: ”Syntyy sitä banaania, jota synergiaksikin kutsutaan.